Matbröd

Bröden som vi bakar är gjorda från grunden, vi skållar vårt mjöl och använder oss av äkta surdeg, detta för att få en bra hållbarhet och ett smakrikt bröd. Stenugnen vi bakar i bidrar dessutom till en fin skorpa och ett saftigt innehåll.

Sättet vi bakar våra bröd har varit densamma sedan Hedins bageri grundades och stenugnen byggdes 1938. Vi levererar samma goda bröd bakade i samma gamla stenugn till er butik.

Billeberga Stenugnsbageri levererar följande sortiment till er butik under veckan 




Måndag

Osötat rågbröd (ett ljust bröd bakat med mycket rågmjöl och surdeg, helt osötat)

Robinsson brödet (ett riktigt överlevnadsbröd fiberrikt och mättande, baserat på grovt råg, klippt råg och solrosfrön, bestrött med pumpafrön)

Finbröd (ett 70 år gammalt recept från bageriets grundare Göte Hedin)

Franskbröd (finns som rullfranska, långfranska eller formfranska) 

Tisdag

Rågbröd (en klassiker, ett saftigt bröd bakat med mycket rågmjöl och surdeg vilket ger brödet dess goda karakteristiska smak)

Grovbröd (även detta en klassiker, bakat med grovt rågmjöl, nyttigt och mättande)

Danskt rågbröd (ett mustigt bröd fyllt med nyttiga korn och kärnor, ger en god mättnadskänsla)

Fullkorn (ett ljust bröd bakat i form, innehåller mycket fibrer, bestrött med vetekross vilket ger brödet extra tuggmotstånd)

Franskbröd (finns som rullfranska, långfranska eller formfranska)
 



Torsdag

Solgrova (ett grovt bröd fullproppat med solrosfrön, ett populärt bröd för en stressad mage)

Sursött (bakas med mycket kummin, surdeg och sirap)

Franskbröd (finns som rullfranska, långfranska eller formfranska) 

Fredag

Rågbröd (en klassiker, ett saftigt bröd bakat med mycket rågmjöl och surdeg vilket ger brödet dess goda karakteristiska smak)

Danskt rågbröd (ett grovt och mustigt bröd fyllt med nyttiga korn och kärnor, ger en god mättnadskänsla)

Hälsobröd osötat (ett osötat ljust bröd bakat med rikligt av rågmjöl samt solrosfrön)

Franskbröd (finns som rullfranska, långfranska eller formfranska)
  

Lördag

På lördgar drar vi ner på vårt sortiment och bakar istället surdegsbröd och surdegsbullar, våra vanliga bullar, franskbröd och vetebröd, vi ägnar oss då istället mer åt tårtor.  


 

 
site created and hosted by skandiaweb